مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه ماکو با اعلام خبر فوق افزود : با پیگیری های انجام گرفته و همکاری خوب اداره کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان و تایید وزارتخانه مربوطه ، ماکو بعنوان یکی از قطب های چهارگانه مرکز داده کشور انتخاب شده است . برای جذب سرمایه گذار جهت اجرای این پروژه حجیم ، بسیار مهم و استراتژیک با حجم سرمایه گذاری حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان ، عزم جدی و تلاش قابل توجهی توسط سازمان منطقه آزاد ماکو و این شرکت صورت گرفت . و در نهایت سرمایه گذار توانمند از نظر فنی و مالی برای این پروژه جذب گردید.
ابراهیم جلیلی گفت : شرکت سرمایه گذاری و توسعه ماکو ضمن پیگیری شبانه روزی اجرای پروژه ، در این سرمایه گذاری توسعه ای مشارکت خواهد نمود تا با همکاری این شرکت عملیات اجرایی فاز اول آن هرچه سریعتر آغاز و به بهره برداری برسد .
وی در ادامه گفت : این پروژه برای منطقه بسیار حائزاهمیت بوده و سرمایه گذاری ، درامد زایی و اشتغال بالایی را به همراه خواهد داشت و در سال جدید مصداق پروژه تولید دانش بنیان و اشتغال افرین می باشد. برای این پروژه مجوز های لازم اخذ شده ، زمین مناسب به مساحت بیست هزار متر مربع جانمایی و اختصاص داده شده و بزودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد گردید.
مرکز داده یا دیتاسنتر (Data Center) به مکانی گفته میشود که گروه عظیمی از سرورهای کامپیوتری و تجهیزات شبکه با استفاده از امکانات زیرساختی و ارتباطی برای رایانش و میزبانی مجموعه بزرگی از دادهها، گرد هم آمده باشند. به بیان دیگر، دیتاسنتر محل استقرار تعداد زیادی از سرورهای کامپیوتری است که در کنار یکدیگر و بدون وقفه، امور مربوط به رایانش، ذخیرهسازی و انتقال دادهها را انجام میدهند.
ساختمان اغلب این مراکز، دارای سیستمهای امنیتی پیشرفته، سیستم تهویه، اطفاء حریق و سیستم توزیع برق است که به سامانه برق اضطراری (UPS و دیزل ژنراتور) مجهز شدهاند. پیادهسازی یک دیتاسنتر، عموما بر پایه شبکه عظیمی از منابع پردازشی و ذخیرهسازی صورت میپذیرد که با کمک یک زیرساخت ارتباطی قدرتمند، امکان ارایه سرویسهای اینترانتی (محلی و داخل سازمانی) یا اینترنتی انتقال داده را در مقیاسهای کوچک و بزرگ فراهم میکند.
در حال حاضر، دیتاسنترها نقش کلیدی و بسیاری مهمی را در حوزه اقتصاد دیجیتال ایفا میکنند و پشتیبانی طیف عظیمی از فعالیتهای مهم دولتها، جامعه و کسب و کارها را بر عهده دارند.
مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، برنامهریزی منابع سازمانی (ERP)، پست الکترونیک، ذخیرهسازی، تهیه نسخه پشتیبان و اشتراک فایلها، کلان داده، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، خدمات ارتباطی درون سازمانی، انتقال، پردازش و رایانش بدون وقفه دادههای عظیم، از جمله رایجترین کاربردهای دیتاسنتر در سازمانها، دانشگاهها و شرکتهای گوناگون میباشند. شرکتهای بزرگی مانند گوگل، مایکروسافت و آمازون، با تاسیس مراکز داده در نقاط مختلف جهان همواره در تلاشند تا زیرساختهای لازم را برای پاسخگویی به نیازهای متفاوت جامعه بینالمللی در مناطق مختلف دنیا فراهم کنند.
دیتاسنترها از اجزا مختلفی مانند روترها (Routers)، سوییچهای شبکه (Network Switches)، دیوارهای آتش (Firewalls)، سیستمهای امنیتی، سیستمهای ذخیرهسازی (Storage Systems)، سرورها (Servers)، رَکها (Racks)، کابلها و سیستمهای کنترل و مدیریت ارایه سرویس تشکیل شدهاند. از آنجایی که ذخیرهسازی و مدیریت نرمافزارها و دادههای حیاطی بسیاری از سازمانها بر عهده این سرورهای کامپیوتری است، امنیت، کارآمدی، پایداری و همگامسازی مداوم یک دیتاسنتر با پیشرفتهای روز دنیا بسیار حائز اهمیت است. از این رو، بکارگیری جدیدترین سختافزارها و نرمافزارهای امنیتی و بهروزرسانی مدام آنها از اهمیت ویژهای در مراکز داده برخوردار است. در واقع، زیرساخت ارتباطی و شبکه قدرتمند، سیستمهای ذخیرهسازی، منابع پردازشی و رایانشی، مهمترین اجزاء هر دیتاسنتر را تشکیل میدهند.